Belvárosi Kézműves Képző Központ

Bemutatkozás

A Belvárosi Kézműves Képző Központ Non-profit Kft. (megalakulásakor Közhasznú Társaság) azzal a céllal jött létre 1996-ban, hogy az Országos Ruházati Ipartestülettel karöltve szakmai események és továbbképzések szervezésével elősegítse a kézműves szakmák képviselőinek összefogását, valamint hozzájáruljon szakmai fejlődésükhöz.

A szakmai együttműködéseknek köszönhetően a Reáltanoda utcai székházban számos alkalommal kerültek megrendezésre szakmai alap- és továbbképzések, főként a női ruhakészítő szakmában. Olaszországból és Németországból is érkeztek szakmai előadók, akik nagy lelkesedéssel adták át a legújabb technológiai és technikai fortélyokat a hazai iparosoknak, mestereknek.

A Belvárosi Kézműves Képző Központ és az Országos Ruházati Ipartestület szorosan együttműködik Belváros – Lipótváros Önkormányzatával, így felmerült a testvérvárosokból érkező magyar szakemberek részére tartott szakmai továbbképzések szervezésének és megtartásának gondolata is. Az első közös szervezésű Testvérvárosi Programsorozat 2001-ben került megrendezésre. A továbbképzés keretében Rozsnyó városából érkező résztvevők kaphattak ízelítőt a hazai szakmai oktatási rendszerről, a Belvárosban még működő kisvállalkozások mindennapi életéről, és minőségi kulturális programok is segítették a szakmai fejlődést. Ezek a képzések azóta is, éves rendszerességgel megrendezésre kerülnek, és ma már nem csak Rozsnyó városával, hanem Belváros – Lipótváros több testvérvárosával is szoros az együttműködés. Ilyen testvérváros Toroczkó, Gyergyószentmiklós és Bácskatopolya is, ahonnan évről évre nagy szeretettel és várakozással érkeznek a képzés résztvevői.

Céljaink között szerepel, hogy a testvérvárosi képzépsek keretében oktatott, Vizuális kultúrával foglalkozó tananyagot a belvárosi, budapesti kézművesekhez, valamint egyéb vizuális alkotómunkát végző szakemberekhez is eljuttassuk. Fontosnak tartjuk, hogy a korszerűbb szemlélet átadásával segítsük a kézműves szakmák túlélését a technika- és marketingközpontú világban is. Az esztétikai, pszichológiai és számítástechnikai ismereteket a kreativitás szolgálatába állítva az iparosok piacképesebbé válhatnak, és munkájuk minőségét is emelhetik azzal, hogy nagyobb tudatosságot visznek az alkotási folyamatba.

Emellett örömünkre szolgál, ha képzések és rendezvények kapcsán együtt tudunk működni cégekkel és szervezetekkel. Terembérléssel kapcsolatban ügyfélszolgálatunk ad bővebb felvilágosítást!