Az Országos Ruházati Ipartestület elnöke

Pásztor Lajos, elnök

Pásztor Lajos megalakulása óta, 1988-tól tölti be az Országos Ruházati Ipartestület elnöki tisztségét. 1964-től 1981-ig a Fővárosi Mértékutáni Szabóság Kígyó utcai bőr- és irharuházati üzletében és a hozzá tartozó üzemben dolgozott. Itt sajátította el a szakma fortélyait, és ennek a tapasztalatnak, gyakorlatnak köszönhetően később mestervizsgát tett, mint fiú- és férfiruha szabó.

A Kígyó utcai üzletben töltött évek során számos szakmai kitüntetésben részesült. 1981-ben önálló iparosként saját üzletet és műhelyt nyitott a belvárosi Veres Pálné utca 14. szám alatt, ahol elsősorban bőr- és irharuházati termékek tervezésével, készítésével és javításával foglalkozott. Önálló iparosként végzett munkája elismeréséül Aranykoszorús mester címben és IPOSZ Díjban részesítették.

Szakmai munkája mellett aktívan részt vett a szakma érdekeit szolgáló fórumok életében és szövetségek döntéseiben. 1988-ban szervezője és alapító tagja volt az újjáalakuló Országos Ruházati Ipartestületnek, amelynek azóta is elnöke.

1994 óta ötödször választották a Budapest V.kerületének, Belváros – Lipótváros Önkormányzatának képviselőjévé. Azóta a belvárosi üzletet és műhelyt felesége, Pásztor Anni bőr- és szőrmetervező vezeti.